To typer is på 1-2-3

Skrevet av Kristin Bjørge - 13 Jul 2014 Oppskrifter

Det blir mye is om sommeren. Is er forfriskende og godt, spesielt på varme sommerdager. Selv om det er sommer, sol og skoleferie mener jeg det er greit å begrense is-mengden. Spesielt for små mager. Vannmelon og jordbær er gode alternativer til is. Noen ganger kommer vi likevel ikke unna is. Det hører jo tross alt sommeren til. Hva med å lage sin egen is? Her er to varianter vi lager; raskt, enkelt og godt. Dette er hjemmelaget is på 1-2-3!

Saftis

Med fine isformer kan du lage en enkel og frisk saftis uten tilsatt sukker, som passer til alle. Her har jeg brukt Bamas appelsinjuice fra ferskpressede appelsiner. Du kan også bruke eplejuice, tropisk juice e.l. Ha juicen i egnede former, og tilsett bær som bringebær, jordbær og blåbær. Ha formene i fryseren over natten, og de er klare for å nytes. Godt for både voksne og barn.

PicMonkey_Collage22.jpg

2014-06-25_18.51.00.jpg

Kokosis

Dette er isen for deg med melkeallergi eller melkeintoleranse. Denne isen lager seg praktisk talt selv, og er ferdig på 1-2-3. Du trenger kun to ingredienser!

  • 1 kartong kokosmelk (250 ml) 
  • 400 gram frosne jordbær (eller andre bær) 

Kjør alt i en blender til en god kremet konsistens. Spises med en gang, gjerne med litt hakkede nøtter. Frys ned restene, enten i isformer eller for eksempel i plastkopper. Nydelig is til alle anledninger!

bilde_2_41.JPG

PicMonkey_Collage.jpg

Med disse godbitene tar KB Ernæring sommerferie. Vi ses igjen i august. Jeg ønsker dere fortsatt god sommer! :)

 


Del dette:
user_avatar

Kristin Bjørge

Ernæringsrådgiver og gründer av KB Ernæring.

blog comments powered by Disqus