Tomatsuppe

Skrevet av Kristin Bjørge - 24 Mar 2014 Oppskrifter

Posesuppe er ikke et fullverdig måltid. Ihvertfall ikke servert alene. Jeg lager suppen selv, og det er ofte tomatsuppe i en eller annen variant. Det tar ikke mye lenger tid, du vet hva du får og så smaker det mye bedre! Dessuten er det en super måte å skjule grønnsaker for kresne barn. Jeg har hatt en oppskrift på tomatsuppe tidligere på facebook, og dette bildet har noen kanskje sett på Instagram. Her kommer oppskriften på denne suppen, ikke så ulik den jeg hadde sist.

Tomatsuppen blir ofte til litt på slump, men her er ingrediensene listet opp etter beste evne. Dette er til ca 2 porsjoner. Tilsetter du en boks med tomat til, litt mer væske og gjerne litt mer grønnsaker så har du nok suppe til 4 porsjoner.

1 stor gulrot
1 stilk stangselleri og gjerne litt blader (setter god smak)
1 charlotteløk
1 fedd hvitløk
1 ss ingefær
rapsolje til steking
1 boks hermetisk tomat
1 ss tomatpure
saft av 1/4 sitron
ca 5 dl vann
0,5 ss grønnsaksbuljong fra Naturata
smak til med urter og pepper
rømme

Fres grønnsakene i rapsolje til løken blir blank og myk. Tilsett tomater, tomatpure, vann og krydderier og la det koke i ca. 15 minutter til gulrøttene er møre og fine. Kjør suppen med en stavmikser til du får en jevn suppe. Jeg liker at suppen ikke er tyntflytende, og det gjør også at jeg har en del grønnsaker i forhold til væskemengde. Server med kokt egg og gjerne en rømmeklatt. Vi har også en skive surdeigsbrød med smør til. 

bilde_2.JPG

Helsefordeler: Grønnsakene bidrar til vitaminer, mineraler og antioksidanter. Jeg nevner spesielt løk, hvitløk og tomat denne gangen. Løk og hvitløk inneholder organiske svovelforbindelser, stoffer som gir en antibakteriell effekt og hemmer karsinogen aktivering. Det betyr at løk og hvitløk er bakteriedrepende og beskytter mot flere typer kreftformer. Det er også vist å være godt for hjertet. Tomaten inneholder lykopen, en kraftig antioksidant som beskytter cellene våre. Forskning viser at lykopen blant annet forebygger prostatakreft og senker kolesterolnivået. Det finnes også godt med karotenoider og C-vitamin i tomat. Surdeigsbrød har jeg skrevet litt om tidligere. Du kan lese mer her.

Fortell meg gjerne hvilken suppe du liker å lage og hva du har i.

God middag! :)


Del dette:
user_avatar

Kristin Bjørge

Ernæringsrådgiver og gründer av KB Ernæring.

blog comments powered by Disqus