Smuldrepai med en smak av jul

Skrevet av Kristin Bjørge - 11 Dec 2014 Oppskrifter

Smuldrepai er fantastisk godt, og noe jeg gjerne serverer både til hverdags og fest. I går hadde jeg venninner på besøk. Jeg hadde lyst til å lage noe med en smak av jul. Jeg gjør ofte ting litt annerledes. Tradisjonelle julekaker finner derfor ikke alltid veien til bordet. I går bestemte jeg meg for å lage smuldrepai.

Jeg har tidligere lagt ut en oppskrift på smuldrepai her på bloggen. I går gjorde jeg noen små endringer. For det første byttet jeg ut rørsukker og Sukrin med Sukrin Gold. Dette produktet gir en mye rundere og fyldigere smak enn vanlig Sukrin. 

bilde 2 (10).JPG

I tillegg tilsatte jeg en smak av jul. Smuldrepaien ble aldeles nydelig! Her får du oppskriften.

SLIK GÅR DU FREM
Topp:
100 g smør
2 dl havregryn
2 dl speltmel
1 dl sukrin gold
1 ts kanel
en klype salt

Smelt smør, eller bruk romtemperert smør. Bland sammen de tørre ingrediensene til smuldreblandingen i en bolle, og tilsett smøret. Smuldre sammen alt med fingrene.

Bærblanding:
400 g skogsbær
0,5 ts vaniljepulver
2 ss lønnesirup
1 ss sukrin gold
Kardemomme og ingefær – jeg målte ikke opp, men jeg antar ca 1-2 ts kardemomme og 1 ts ingefær

Tin bærene og bland inn ingrediensene til bærblandingen. Fordel dette i en paiform.
Strø så smuldreblandingen over bærene og stek paien på 180 grader i ca. 30 minutter.

Serveres med julemusikk og gløgg, eller en nydelig kopp grønn te! 

bilde 1 (12).JPG

Selv om jeg innledningsvis sa at jeg sjelden lager julekaker, lager jeg som regel alltid pepperkaker. Jeg lager deigen selv, så vet jeg akkurat hva jeg får. Oppskrift kommer på bloggen senere.

Ønsker dere en fin førjulstid!


Del dette:
user_avatar

Kristin Bjørge

Ernæringsrådgiver og gründer av KB Ernæring.

blog comments powered by Disqus