Pepperkakehjerter til jul

Skrevet av - 15 Dec 2014 Oppskrifter

Vi har fått pepperkaker i hus. En liten boks med nydelige hjemmelagde pepperkakehjerter.

Det er alltid stas for barna å lage pepperkaker. Pepperkakedeigen vi bruker lager jeg som regel selv. Da kan jeg bruke gode råvarer og redusere mengden sukker. Til denne deigen har jeg valgt å erstatte sukker med Sukrin Gold, og jeg har brukt mandelmel og speltmel i stedenfor hvetemel. Om du enda ikke er ferdig med din bakst har du kanskje lyst til å prøve denne oppskriften?

Du trenger:
150 g meierismør
1 dl Sukrin Gold
1 dl lønnesirup
1 økologisk egg
75 g mandelmel
325 g økologisk speltmel
1 ts kardemomme
1 ts nellik
1 ts ingefær
2 ts kanel
1 ts natron

Bland lønnesirup og Sukrin Gold i en kjele og la blandingen koke opp. Ta kjelen av platen. Del opp smør i biter og rør inn i blandingen så smøret smelter. Når dette er avkjølt tilsettes egget.
Bland deretter alt det tørre i en bolle. Ha i blandingen fra kjelen og rør/elt dette sammen til en deig. Pakk deigen inn i plastfolie og legg i kjøleskapet i noen timer.

bilde 1 (14).JPG

Deigen kan så kjevles ut, og dere kan lage pepperkake -hjerter, -stjerner, -menn, -griser o.l. Det kan være vanskelig å lage helt tynne pepperkaker med denne deigen. Jeg synes ikke det gjør noe. Det er sjarmerende med det som er litt skjevt og hjemmelaget. Jeg lager også peppernøtter med denne deigen. Stekes på 180 grader i ca 8-10 minutter.

bilde 1 (13).JPG

 


Del dette:

Please add your bio info through your member profile page, or through your dashboard.

blog comments powered by Disqus