Myke havrekjeks til tursekken

Skrevet av Kristin Bjørge - 18 Feb 2015 Oppskrifter

Vinterferie og fjellet står for tur. Da skal tursekken pakkes, og disse havrekjeksene er perfekte å ha med. En absolutt favoritt her blant store og små.

Jeg foretrekke å lage egne kjeks. Disse havrekjeksene er enkle og kan lages med forskjellige smaker. De er også mye bedre enn kjeks du kjøper i butikken. I dag har jeg prøvd med nye smaker. Har du lyst til å prøve? 

IMG_6039.JPG

Du trenger:
350 g havregryn (store eller små)
150 g smeltet smør
3 egg
2 ss sukrin gold
1 ss lønnesirup
2 ts revet fersk ingefær
1 ss chiafrø
og noen dryss kanel, kardemomme og vaniljepulver

Tilsett økologisk kakaopulver om du ønsker sjokolakekjeks. Ca 1 ss til halve røren.

Slik gjør du: Smelt smøret. Bland havregryn, sukrin gold, ingefær, chiafrø og krydderier. Pisk eggene lett. Tilsett smeltet smør, lett pisket egg og lønnesirup i det tørre. Dersom du ønsker sjokoladekjeks tilsett kakaopulver og rør sammen. Form til små kjeks og legg på et brett med bakepapir. Stekes på 160 grader i 15 minutter. (Oppbevares i kjøleskapet, og kan også fryses).

Vær oppmerksom på at dette er myke kjeks. Bruker du små havregryn blir kjeksene mer kompakte. Med store havregryn blir kjeksene som små kaker. Disse er best, synes jeg. IMG_6035.JPG

Nyt de gode smakene. Ønsker dere en god uke og helg! 

Kristin :)


Del dette:
user_avatar

Kristin Bjørge

Ernæringsrådgiver og gründer av KB Ernæring.

blog comments powered by Disqus

Warning: Unknown: write failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/home/kbernmxp/public_html/files/tmp) in Unknown on line 0