Min favoritt smoothie

Skrevet av Kristin Bjørge - 19 Jun 2014 Oppskrifter

Gladmeldinger er til for å deles. Det er viktig å ta vare på gode øyeblikk, uansett små eller store. I dag har jeg fått en veldig hyggelig melding av en som følger KB Ernæring:

"Hei. Jeg har fulgt deg lenge og fått masse tips. Fant deg da jeg søkte på mat uten melk. Jeg har laktoseintoleranse og tåler ikke sukker og fruktose så godt, fruktosen gjelder min sønn og. Jeg har vært stor hele livet men har lagt om kostholdet helt nå etter vi fant ut hvorfor jeg var så dårlig. (......)Har faktisk begynt å gå ned og magen er helt bra. Har testet ut matmuffinsene dine, har egentlig testet ut alt du har lagt ut av oppskrifter. I går lagde vi kylling chili gryten med kokosmelk og den var bare helt suveren."

Det er godt jeg kan inspirere og hjelpe mennesker med ting jeg legger ut på facebook og bloggen.

Min favoritt smoothie

Hun lurte på om jeg kunne dele en smoothie-oppskrift, så da sendte jeg henne min favoritt. Jeg vil dele den med dere også.

Denne smoothien er kanskje ikke for alle, men jeg synes den er veldig god. Ikke minst gjør den kroppen min glad. :) Jeg lager den litt på slump og varierer innhold.

Grunnoppskriften er:
0,5 liten avokado
1 stilk stangselleri
1 rå eggeplomme 
1 ts linfrø
1 ts kokosmasse,
skvis av ca 1/4 sitron
ca 1 dl skogsbær
1 pute med frossen spinat

Kjør dette i blenderen med vann. Hvor mye vann må du prøve deg frem til. Start heller med for lite enn for mye vann. Jeg synes det er best at smoothien er litt tyktflytende.

Som sagt er det bare å variere med type grønnsaker, bær eller frukt, og mengder. Jeg har prøvd mango, fersk spinat og paprika. 

bilde_2_35.JPG

Jeg har brukt jordbær og ingefær. Grønnkål er fast innslag når dette er i hus. Grønnkål er supermat! Et godt tips er å fryse ned grønnkålen. Da er den perfekt til bruk i smoothie. Appelsin er også godt å ha i smoothie.

PicMonkey_Collage2.jpg

Jeg bruker ikke yoghurt fordi jeg ikke tåler melk. Jeg er heller ikke så glad i å bruke banan. Avokadoen i denne smoothien gir en kremete konsistens, men kan godt byttes ut med yoghurt eller banan. Frister det ikke med eggeplomme vil yoghurt være en god alternativ proteinkilde. 

Helsefordeler

Smoothie er en fin og frisk måte å få i seg frukt og grønnsaker. Avokadoen gir sunne enumettede fettsyrer som isolerer og beskytter våre indre organer. Eggeplommen inneholder alle essensielle aminosyrer og gir kroppen gode byggeklosser for vekst og fornyelse. Eggeplommen inneholder dessuten alle livsnødvendige næringsstoffer, unntatt C-vitamin. Det sørger bær og sitron for. Sammen med grønnsakene gir linfrø og kokosmasse godt med fiber, vitaminer og mineraler. I tillegg får vi en god porsjon antioksidanter. Godt for kropp og sinn med andre ord.

Har du en favoritt smoothie, med eller uten melk, må du gjerne dele den her.


Del dette:
user_avatar

Kristin Bjørge

Ernæringsrådgiver og gründer av KB Ernæring.

blog comments powered by Disqus