Mat-muffins med banan

Skrevet av Kristin Bjørge - 07 Apr 2014 Oppskrifter

Disse muffinsene er supre som niste i påske-sekken!

Grove muffins kan ofte bli kompakte og tunge, og noen varianter kan med fordel kalles scones. Da unngås i hvert fall skuffelsen hvis det forventes en søt og luftig godsak. Disse muffinsene er ikke søte og de er grove, men jeg synes likevel de ble saftige, luftige, lette og gode. Såpass at jeg vil påstå dette er muffins som vil slå an hos barna. Muffinsen som fint kan tas med i matboksen på skolen, pakkes i tursekken eller nytes i solveggen.

bilde_2_4.JPG

 

Helsefordeler

Jeg brukte en godt moden banan for ekstra smak. Banan er rik på kalium og gir naturlig god søtning. Jeg tilsatte også blåbær i halve røren. Blåbær er proppfulle av antioksidanter, og perfekt til bruk i muffins. Kefir gjør i tillegg muffinsen saftige. 

Muffinsene inneholder hovedsakelig sammalt mel. Når melet er sammalt brukes hele kornet og vi får utnyttet vitaminer og mineraler som sitter i skallet på kornet. Melet er således mye mer næringsrikt. Dessuten metter det mer på grunn av et høyere fiberinnhold. Jeg har i tillegg brukt havregryn som også inneholder rikelig med fiber og løselig fiber. Løselige fiber binder vann og bidrar til å holde muffinsen saftig. Løselig fiber har også en god effekt i tarmen, og er gunstig for blodsukkeret ved at det reduserer hastigheten på sukkeropptaket. Kostfiber omdannes ikke til blodsukker, men går ufordøyd gjennom tarmen til tykktarmen. 

Så, oppsummert – de metter mer enn for eksempel en rosinbolle, vi holder oss mette lenger og ikke minst gir det et stabilt blodsukker med godt humør. Det er jo greit for både store og små på tur.

 

Barnevennlige mat-muffins med banan

Oppskriften gir 12 stk saftige muffins. Dette trenger du:
150 g sammalt spelt
50 g havregryn lettkokt
50 g hvetemel
2 ts bakepulver
0,5 ts havsalt
En klype vaniljepulver
3 økologiske egg
2 dl kefir
1 moden banan
Blåbær, om du vil ha litt ekstra

bilde_1_5.JPG

Sett ovnen på 200 grader. Bland sammen alt det tørre. Pisk eggene lett sammen og tilsett i det tørre sammen med kefir. Fordel i muffinsformene og stek i 15-20 minutter.

Fordelen med å lage muffins er at det er så lettvint og ikke tar lang tid. Det er jo også en super aktivitet barna kan være med på.

bilde_3_5.JPG

Vil du prøve muffins med cottage cheese? Oppskrift finner du HER.

Nyt!

 


Del dette:
user_avatar

Kristin Bjørge

Ernæringsrådgiver og gründer av KB Ernæring.

blog comments powered by Disqus