Lunsjvaffel

Skrevet av Kristin Bjørge - 25 Mar 2014 Oppskrifter

Det florerer med vaffeloppskrifter i dag, på den store internasjonale vaffeldagen. Her er mitt bidrag. Denne oppskriften er laget med havregryn og sammalt mel. Det er en grov variant som gjerne kan brukes som variasjon i matboksen. Vi kaller den lunsjvaffel.

Ingredienser:
3 dl sammalt spelt
2 dl havregryn store
4 dl økologisk lettmelk
3 økologiske egg
2 ss økologisk Røros rømme
1 ts bakepulver
0,5 ts havsalt
1 ss rapsolje

eventuelt litt revet gulrot eller squash

Rør alt godt sammen og la svelle i minimum 30 minutter. Server med hjemmelaget blåbær eller bringebærsyltetøy. Jeg kjøper frosne bær som jeg tiner og rører inn med litt sukrin for søtning. I dag har jeg også stekt noen plater med revet gulrot. De ble ikke så luftige som jeg ønsket, så du kan eventuelt ha 1 ts natron i røren også.

PicMonkey_Collage.jpg

For spesielt interesserte gir 1 plate (90 gram) 154 kcal, 7 gram protein, 6,5 gram fett, 16 gram karbohydrat og 2,8 gram fiber.

Vet du hvorfor vi feirer den internasjonale vaffeldagen?


Del dette:
user_avatar

Kristin Bjørge

Ernæringsrådgiver og gründer av KB Ernæring.

blog comments powered by Disqus

Warning: Unknown: write failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/home/kbernmxp/public_html/files/tmp) in Unknown on line 0