Lavkarbobrød

Skrevet av Kristin Bjørge - 19 Mar 2014 Oppskrifter

Oppskriften som fungerer for meg er et kosthold uten mye sukker og raffinerte karbohydrater. Dette gir meg et stabilt blodsukker, og jeg unngår cravings, dårlig humør m.m. Jeg anbefaler også mine klienter å unngå sukker og raffinerte karbohydrater i sin hverdag.

Det hender jeg baker brød av frø og nøtter, noe jeg synes er veldig godt. Oppskriften på dette brødet fant jeg på Melissa Spania sine sider. 

Mine ingredienser:
5 økologiske egg
50 g smeltet smør
1 dl fiberhusk
3 dl mandelmelk (du kan også bruke creme fraiche)
2-3 ss kokosolje
5 dl kvernet frø av solsikke, linfrø, sesamfrø og gresskarkjerner
Mandelkjøtt *

Sett ovnen på 170 grader. Kvern frø i en blender, og bland inn fiberhusk. Pisk eggene, smelt smøret og bland dette inn i frøblandingen sammen med kokosoljen og mandelmelken. Bland godt sammen. Hell deigen i en brødform. Jeg kledde brødformen med bakepapir. Stekes i ca 25-30 minutter. Avkjøl på rist.

Grunnen til at jeg bruker mandelmelk er fordi jeg ikke tåler melk. Mandelmelk lager jeg selv. Oppskrift finner du her. *Jeg brukte litt av mandelkjøttet som kommer ut av prosessen i deigen, og det ble riktig så godt.

Sliter du med blodsukkersvingninger, søtsug, irritabilitet og hodepine? Ønsker du råd om hva du kan gjøre, og trenger du hjelp til å legge om kostholdet? Ta kontakt med meg for en uforpliktende samtale.

Ønsker dere en strålende dag! 

Kristin : )


Del dette:
user_avatar

Kristin Bjørge

Ernæringsrådgiver og gründer av KB Ernæring.

blog comments powered by Disqus