Langtidshevet speltbrød

Skrevet av Kristin Bjørge - 30 Mar 2015 Oppskrifter

Jeg spiser sjelden brød, men når jeg først gjør det er det ofte et godt hjemmelaget langtidshevet brød. Grunnet til dette er at det er mye «snillere» på magen. Dessuten synes jeg det smaker mye bedre! Vi skal snart på påsketur. Da er det alltid populært med både hjemmelaget brød og medbrakt havrekjeks.

Nå har duften av nybakt brød spredd seg i huset. Kanskje du også har lyst til å bake brød til påskefrokosten?

Det ligger jo i navnet at langtidshevet brød må heve lenge, minimum 8 timer. Jeg lager som regel deigen på kvelden, og lar den stå over natten.

Dette trenger du:
3 dl kaldt vann
0,5 ts tørrgjær
220 gram sammalt spelt grovmalt
170 gram spelt siktet
1 ss akasiehonning
1 ts salt
havregryn til topping

Jeg hadde mandelpulp i kjøleskapet fra da jeg lagde mandelmelk. Jeg hadde i 3 store spiseskjeer av dette, og reduserte litt på det siktede melet. Brødet ble skikkelig saftig og godt.

2015-03-30 16.30.20.jpg

Slik gjør du: Rør ut gjæren i vannet og tilsett alle ingrediensene (bortsett havregryn). Rør deigen sammen, kle bollen med plast/lokk og sett til heving i romtemperatur over natten (ca 8 timer eller lengre). Når deigen er ferdig hevet heller du den over i en smurt brødform. Fordel brødet godt ved hjelp av en slikkepott og noen dråper vann. Dryss over havregryn og klem dem litt ned i deigen. Sett ovnen på 220 grader. Når ovnen er varm setter du inn formen. Stekes i ca 30 minutter.

Jeg håper dere får mange fine påskefrokoster!

Påskehilsen fra Kristin :)

IMG_3342.JPG


Del dette:
user_avatar

Kristin Bjørge

Ernæringsrådgiver og gründer av KB Ernæring.

blog comments powered by Disqus