Langtidshevede grove rundstykker

Skrevet av Kristin Bjørge - 02 Mar 2014 Oppskrifter

Har du lyst på ferske rundstykker til helgefrokosten kan jeg anbefale disse. Dette er langtidshevede rundstykker. Jeg lager deigen på kvelden og lar den stå til neste morgen. Flere opplever faktisk at langtidshevet brød er "snillere" for magen. 

Jeg fant oppskriften på Trines matblogg, men har gjort en liten justering. Jeg har økt andel grovt mel.

3 dl kaldt vann
0,5 ts tørrgjær
200 gram sammalt rug finmalt
190 gram hvetemel
1 ss akasiehonning
1 ts salt
solsikkekjerner/havregryn til topping

Rør ut gjæren i vannet og tilsett alle ingrediensene (bortsett fra solsikkekjerner/havregryn). Rør deigen sammen, kle bollen med plast/lokk og sett til heving i romtemperatur over natten (ca 8 timer eller lengre).

Når deigen er ferdighevet drar du den ut på bakebordet. Deigen er litt klissete så strø godt med mel på bordet først. Trykk ut deigen så den blir rektangulær og brett den på langs en gang. Pensel toppen med vann og strø over solsikkekjerner/havregryn. Sett ovnen på 250 grader og la deigen stå i 30 minutter.

Rundstykkene stekes best på et oppvarmet bakebrett, så la brettet stå i ovnen. Jeg har brukt bakematte for å slippe at deigen setter seg fast.

Del deigen i ca 10 biter, sett på bakebrett og stek midt i ovnen i 11-13 minutter til de er gjennomstekt.

langtidsh_rund.jpg

Nyt!


Del dette:
user_avatar

Kristin Bjørge

Ernæringsrådgiver og gründer av KB Ernæring.

blog comments powered by Disqus