Kylling chili i kokosmelk

Skrevet av Kristin Bjørge - 27 May 2014 Oppskrifter

Hva med en enkel, smakfull og fargerik pannerett; kylling chili i kokosmelk. 

Det er mye god og nyttig næring i denne retten. Den har gode byggeklosser fra proteinene i kylling og i kikerter. Kikerter er i tillegg en god kilde til B-vitamin, jern, sink og selen. Kikertene består dessuten av komplekse karbohydrater og er en god kostfiberkilde. Dette gjør at kikerter metter godt. Kikerter inneholder fytoøstrogener, et plantestoff med østrogenlignende hormonvirkning. Flere studier viser at dette stoffet kan redusere risikoen for brystkreft, beskytte mot beinskjørhet og redusere hetetokter i menopausen. 

Kokosmelk er også en kilde til kostfiber, i tillegg til jern, kalium og magnesium. En herlig miks av grønnsaker tilfører dessuten smarte vitaminer, mineraler og antioksidanter.

Dette trenger du til 2 personer:
2 stk kyllingfileter
0,5 chili
1 fedd hvitløk
2 gulrøtter
0,5 squash
1 rød paprika
1 håndfull sukkererter
1-2 dl kikerter
1 boks kokosmelk
karri
spisskummen
salt/pepper
friske urter
1 ss rapsolje

Fremgangsmåte:
Del kyllingen i biter og stek i rapsolje sammen med chili og hvitløk. Del opp grønnsakene og rør inn sammen med kyllingen. Tilsett kokosmelken tilslutt.
Smak til med spisskummin, karri, salt og pepper. Friske urter setter ekstra god smak! La det putre i noen minutter til kyllingen er gjennomstekt.

Server gjerne med bokhvetelapper og litt ekstra "grønt" som fersk spinat og tomat.

God middag, nyt! :)
Del dette:
user_avatar

Kristin Bjørge

Ernæringsrådgiver og gründer av KB Ernæring.

blog comments powered by Disqus