Kortreis rabarbra = rabarbrapai

Skrevet av Kristin Bjørge - 02 Jun 2014 Oppskrifter

For en super helg det har vært. Sommervarmen kjennes på kroppen, og det er herlig! Barna har løpt i sprederen, vi har hatt vannmelonfest og jeg har vært på rabarbra-slang. Sistnevnte resulterte i en nydelig rabarbrapai med kortreist rabarbra fra naboen, og andre gode råvarer. Alle har selvfølgelig fått smake. Paien falt i smak, og det er bare noen få smuler igjen.

Det er jo sesong for rabarbra nå. Jeg har blitt inspirert av flere oppskrifter jeg har kommet over på internett. Rabarbra er egentlig en grønnsak, men blir brukt som en frukt. Den er frisk og syrlig i smak og passer godt til kompott, saft, sylting, suppe, og som fyll til kaker og pai. Rabarbra er en kilde til blant annet A og C-vitamin og kalsium. Den inneholder også en god del kostfiber.

bilde_16.JPG

Dette trenger du:
Paibunn
150 g smør
2 dl mandelmel
1 dl speltmel
2 ss sukrin
1 ss lønnesirup

Fyll
Vaniljekrem*
3 dl rabarbra i terninger
1 dl bringebær
1 ss sukrin

Vaniljekrem*
4 eggeplommer
3 dl fløte
1 dl melk
2 ss sukrin
1 ss rørsukker
2 ts økologisk vaniljepulver (eller vaniljestang)
3 ss maizenna

Fremgangsmåte:
Sett ovnen på 180 grader. Del rabarbra i terninger og bland sammen med bringebær og sukrin. La dette stå mens det andre lages. Jeg brukte 3 dl rabarbra, men jeg kunne godt brukt mer. Du kan også bruke andre bær om du ønsker det.

Start så på paibunnen. Bland sammen mandelmel, speltmel og sukrin. Tilsett smeltet smør og lønnesirup og bland godt. Trykk deigen ut i en paiform på 24 cm i diameter. Stek bunnen i ca 10 minutter.

2014-05-31_17.02.26.jpg

Bland alle ingrediensene til vaniljekremen i en kjele. Sett på middels varme og varm opp under stadig omrøring til det begynner å tykne. Pass på at det ikke brenner seg.

Fordel vaniljekremen over paibunnen og legg på rabarbra og bær tilslutt. Sett inn i ovnen igjen og la paien stå i ytterligere 15 minutter. 

2014-06-01_14.26.34.jpg

 bilde_1_23.JPG

Jeg synes denne er best kald. Jeg satt den derfor inn i kjøleskapet for avkjøling. Den ble tatt ut god og avkjølt, og delt med gode venner på terrassen.

PicMonkey_Collage2.jpg

Jeg ønsker dere en super uke!


Del dette:
user_avatar

Kristin Bjørge

Ernæringsrådgiver og gründer av KB Ernæring.

blog comments powered by Disqus