Hjemmelagde hamburgerbrød - og en liten burger

Skrevet av Kristin Bjørge - 13 Jun 2014 Oppskrifter

I dag sto hamburgere på ønskelisten til den yngste i familien. Jeg hadde heldigvis en pakke med karbonadedeig i kjøleskapet, så da var vi halvveis. Hamburgerbrød hadde vi derimot ikke. Jeg synes ikke noe særlig om hamburgerbrød fra butikk. De er stort sett laget med siktet hvetemel og tilsatt sukker, og inneholder ikke mye næring. Jeg lager heller mine egne. Da bruker jeg gode råvarer og tilsette en grovere meltype for mer næring.

Ut fra denne oppskriften fikk vi 8 gode brød:
200 gram steinmalt økologisk spelt finmalt
300 gram økologisk hvetemel siktet
1 ts havsalt
0,5 pakke tørrgjær
3,5 dl vann
1 ss akasiehonning (eller annen honning)
3 ss rapsolje
Sesamfrø

2014-06-11_18.56.56.jpg

Bland alt det tørre sammen. Bland fingervarmt vann, olje og honning sammen med det tørre. Elt godt for hånd eller med en kjøkkenmaskin. La deigen heve så lenge som mulig, minimum 1 time. Ha så litt mel på benken, del deigen i åtte biter og trill åtte boller. Legg bollene på stekebrettet, press de litt sammen, pensle med litt vann og ha på sesamfrø. Stek hamburgerbrødene på 200 grader i 10-15 minutter.

Hamburgerne er laget av 400 gram karbonadedeig, 1 fedd hvitløk, 1 egg og en klype oregano. Bland godt sammen, del i 4 like store biter (eller flere) og stek i pannen.

Lag så din egen hamburger og pynt med mye grønt som salat, tomat og agurk. :)

2014-06-11_18.19.39.jpg

Selv om disse hamburgerbrødene er gode, vil jeg komme med en liten advarsel. Denne deigen er ikke særlig magevennlig. Dersom du reagerer på gjærbakst ville jeg vært forsiktig. Neste gang skal jeg planlegge bedre og langtidsheve deigen. Da kan jeg redusere gjærmengden betraktelig. Langtidshevede brød viser seg for mange å være snillere på magen, som for eksempel disse rundstykkene.

Uansett, datteren var fornøyd så da er jeg fornøyd også!
God helg!

 

 


Del dette:
user_avatar

Kristin Bjørge

Ernæringsrådgiver og gründer av KB Ernæring.

blog comments powered by Disqus