Himmelske sjokoladekuler

Skrevet av Kristin Bjørge - 29 Jan 2015 Oppskrifter

Jeg har fått helt dilla på disse sjokoladekulene. Super gode, og helt uten tilsatt sukker. Dette er nytelse med både søtt, salt og bittert!

Jeg er ingen tilhenger av sukkerholdige matvarer eller godis. Det får vi alt for mye av, og alt for ofte. Derfor synes jeg det er fint med gode og sunnere alternativer. Vi må gjerne spise kjeks og «godis», men vi kan fint begrense det. Spesielt med tanke på barna våre. Lørdagsgodtet får en tommel opp av meg.

Disse sjokoladekulene er som sagt fantastiske, så oppskriften må jeg bare dele med dere. Seks ingredienser og 10 minutter, og du har tryllet frem en smakfull dessert!

IMG_6001.JPG

Dette trenger du:
5 stk valnøtter
10 stk fiken
2 ss økologisk kakaopulver
1 ss Cocosa – økologisk kokosolje
En bitteliten klype salt
Kokosmasse

Fremgangsmåte: Kjør valnøttene i en blender eller kjøkkenmaskin til pulver. Del opp fiken i biter og ha i kjøkkenmaskin sammen med kokosolje og salt. Kjør i noen minutter til du får en seig masse.

IMG_6006.JPG

Del så i ca 13 biter og rull sammen til kuler. Dypp/rull sjokoladekulene i kokosmasse, og vips du er ferdig. Sett gjerne sjokoladekulene i kjøleskapet en liten stund før servering.

Fordelen med rå kakao er at kakaobønnene kun blir skånsomt tørket i solen, og så bearbeidet så lite som mulig. De beholder derfor mye mer av de sunne næringsstoffene og antioksidantene, som blant annet beskytter mot celleskade. Antioksidanter finner vi også i fiken og valnøtter, sammen med kostfiber og flere verdifulle vitaminer og mineraler. Valnøtter er dessuten en god omega-3 kilde. Omega-3 virker betennelsesdempende og er godt for både hjerne og hjertehelsen.

IMG_6013.JPG

Her er altså «godis» som gjør både godt for kropp og sinn, så da er det bare å nyte!

Ønsker dere en riktig god, sunn og matglad helg!

Kristin :)


Del dette:
user_avatar

Kristin Bjørge

Ernæringsrådgiver og gründer av KB Ernæring.

blog comments powered by Disqus