Himmelsk konfekt

Skrevet av Kristin Bjørge - 08 Apr 2014 Oppskrifter

Det er noe spesielt med å lage sin egen konfekt av rå økologisk kakao. En liten advarsel – det er veldig godt og lett å forspise seg!

Fordelen med rå kakao er at kakaobønnene kun blir skånsomt tørket i solen, og så bearbeidet så lite som mulig. De beholder derfor mye mer av de sunne næringsstoffene og antioksidantene, som blant annet beskytter cellene i kroppen mot skade.

Hjemmelaget sjokolade av rå kakao er perfekt for deg som ønsker du å redusere sukkerforbruket. Du kan selv søte den med naturlige søtningsmidler som honning, sukrin eller stevia. Du kan også tilsette ulike smaker, nøtter osv. Ved å lage sjokoladen selv vet hva du får, og er derfor også et godt alternativ for allergikere. I tillegg er det gøy for barna å være med.

PicMonkey_Collage2.jpg

Du trenger kakaomasse, kakaosmør og søtning. Jeg har brukt økologisk sjokolademix fra helsekosten. Smelt kakaomasse og kakaosmør i vannbad. Tilsett så søtning. Jeg brukte 2 ss akasie honning, 6 dråper stevia og 1 ts vaniljepulver. Jeg hadde også pecan-nøtter og et dryss havsalt i halvparten, og det ble veldig godt! Det kan hende du klarer deg med mindre søtning, eller ønsker mer. Det er bare å prøve seg frem. Hell flytende sjokolade over i små former og sett til avkjøling i kjøleskapet.

2014-04-07_12.14.15.jpg


Hjemmelaget konfekt er helt klart en vinner her! :)


Del dette:
user_avatar

Kristin Bjørge

Ernæringsrådgiver og gründer av KB Ernæring.

blog comments powered by Disqus