Havrekjeks med en tvist

Skrevet av Kristin Bjørge - 08 Apr 2014 Oppskrifter

Vi er veldig glad i havrekjeks. Med påskestemning i kroppen har jeg laget nye med en liten tvist. Jeg har tilsatt appelsin i røren. Jeg har også brukt lettkokte havregryn istedenfor store. Sammen med kardemomme ble dette veldig godt.

Hjemmelagde havrekjeks er et mye bedre alternativ enn kjeks fra butikken, som inneholder ugunstig fett og mye sukker. Lager du kjeksen selv kan du tilsette det du ønsker. Jeg bruker honning og sukrin. Sukrin gir ingen blodsukkerstigning. I tillegg har havren mange gode egenskaper. Havre inneholder mye fiber, har en høy metthetsverdi og er gunstig for fordøyelsen. Havregryn er i tillegg blant annet rik på jern, sink, magnesium, E-vitamin og B-vitamin. Kroppen bruker lang tid på å fordøye havregryn, og har derfor en god effekt på blodsukkeret.

bilde_1_8.JPG

Det tar toppen 30 minutter å lage disse kjeksene.

Dette trenger du:
250 gram havregryn lettkokt
100 gram smør
2 økologiske egg
2 ss sukrin
1 ss flytende honning
Saften av en halv appelsin
1 klype kardemomme

Fremgangsmåte:
Sett ovnen på 160 grader. Bland havregryn, sukrin og kardemomme. Tilsett lettpisket egg, smeltet smør, honning og appelsinsaften. Bland godt og form til små kjeks. Legg på bakepapir og stek i ca 15 minutter. Oppbevares i kjøleskapet og kan også fryses.

collage_havrekjeks.jpg

Vil du lage havrekjeks med blåbær? Oppskrift finner du HER.

Nyt!


Del dette:
user_avatar

Kristin Bjørge

Ernæringsrådgiver og gründer av KB Ernæring.

blog comments powered by Disqus