Fiskegrateng

Skrevet av Kristin Bjørge - 11 Mar 2014 Oppskrifter

Så er det denne fisken igjen, som jeg maser mye om. Det er fordi det er mye viktig næring i god fisk! Denne gangen har jeg laget fiskegrateng med torsk. Les mer om helsefordeler ved å spise torsk HER.

Jeg tåler ikke melk. Derfor har jeg laget denne med havremelk. Den er altså trygg for melkeallergikere. Den er også glutenfri.


Til ca 4 porsjoner trenger du:
600-800 gram torsk
4 ss Jytte mel
2 ss meierismør
5 dl havremelk
Sitron
Salt og pepper
Muskat
Urter
Kokosmasse
Hirseflak

Sett ovnen på 200 grader. Del fisken i passe biter og legg bitene i en ildfast form. Press litt fersk sitron over. Smelt smøret i en kjele og rør inn melet. Tilsett så havremelk og rør godt. Ha i salt, muskat og eventuelt pepper og andre urter. Hell sausen over fisken. Om du ønsker kan du ha litt kokt fullkornsmakaroni i formen. Bland kokosmasse og hirseflak og strø over til slutt. Jeg brukte det jeg hadde i skapet denne dagen. Jeg liker å bruke kokos. Jeg blandet derfor kokosmasse med hirseflak. En fin kombinasjon som smakte veldig godt. 


Stekes i ovnen i ca. 45 minutter. Server med en frisk salat eller kokte grønnsaker, eller som jeg sier – Ja takk begge deler!

fiskegrateng_uten_melk1.jpg


Del dette:
user_avatar

Kristin Bjørge

Ernæringsrådgiver og gründer av KB Ernæring.

blog comments powered by Disqus

Warning: Unknown: write failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/home/kbernmxp/public_html/files/tmp) in Unknown on line 0