Energibar - "Energy Kick"

Skrevet av Kristin Bjørge - 30 Apr 2014 Oppskrifter

Som jeg skrev i forrige bloggpost har jeg laget energibarer i forbindelse med Team SportySaras happening «Energy KICK» på Sognsvann. Det var jo på sin plass å sørge for et lite påfyll av energi etter en godt gjennomført treningsøkt. Jeanette fra AktivHverDag tok jentene gjennom en god time med trening. Det var blide og energiske jenter som var veldig fornøyde, både med treningsøkten og med energibarene.

collage_3_stk.jpg

Anita fra Oppsnakk og Therese fra SportySara hadde også noen «godbiter» til alle som var med.

 

"Energy KICK" energibar med tranebær

Jeg laget noen porsjoner med forskjellige smaker, og valget falt til slutt på denne. En energibar med tranebær og andre gode smaker.

bilde_4_6.JPG

Dette trenger du:

300 g mandler
50 g skivede mandler
200 g store havregryn
3 ss linfrø
3 ss gresskarkjerner
2 dl kokosmasse
2 egg
3 ss flytende smør eller kokosolje (25 gram)
2 ss lønnesirup
100 g dadler
1 moden banan
100 g tranbær
0.5 ts vaniljepulver
1 ts kanel
en klype havsalt

Fremgangsmåte: Start med å sette ovnen på 170 grader. Grovmal mandlene (ikke de skivede) i en kjøkkenmaskin. Ta ut ca halvparten og mal resten videre til mandelmel. Bland mandelmelet sammen med de skivede mandlene, havregryn, linfrø, kokosmasse og gresskarkjerner.

duo.jpg

Del opp dadlene og kjør det gjerne i blenderen til en masse. Knus bananen på en tallerken med en gaffel og bland inn dadlene. Tilsett vaniljepulver og kanel. Smelt så smør og pisk eggene lett med en gaffel. Bland banan/dadler, smør og egg godt med det tørre.

Ha i tranebær og dryss over litt havsalt til slutt. Bland godt sammen igjen. Del gjerne opp tranebærene om de er store.

Bruk en form på ca 36x25 som er kledd med bakepapir. Hell i røren, fordel og klem godt sammen med hendene. Bruk gjerne en spiseskje med litt vann for å få en jevn overflate. Stekes i ca 20 minutter. La formen stå litt på benken og del så forsiktig i passe stykker. Sett deretter formen i kjøleskapet. Energibarene kan oppbevares i kjøleskapet og i fryseren.

croppet.jpg

Pakk energibarene enkeltvis i folie før du putter dem i fryseren. Da kan du enkelt ta opp en ved behov. Noen minutter på benken og de er perfekte.

 

Energifordeling

Denne oppskriften er på totalt 1134 gram. Deler du dette opp i 30 biter får du ca 40 gram pr. bit. Dette vil gi deg 165 kcal.

Presentasjon1.jpg

 

 

 


Del dette:
user_avatar

Kristin Bjørge

Ernæringsrådgiver og gründer av KB Ernæring.

blog comments powered by Disqus