Bokhvetelapper

Skrevet av Kristin Bjørge - 29 May 2014 Oppskrifter

Bokhvete er ikke en kornsort, men en nøtt fra en plante i syrefamilien. Den er glutenfri og kan derfor brukes av cøliakere. Bokhvete inneholder nyttige mineraler som kalsium, jern og magnesium og er en god proteinkilde med alle essensielle aminosyrer.

Bokhvete er en god kilde til stoffet rutin som kan virke styrkende på veggene i de tynneste blodårene. Bokhvete har en sterk antioksidant- og anti-inflammatorisk effekt, og har vist en egenskap til å redusere og stabilisere blodsukkeret etter et måltid. Det ser også ut til at bokhvete kan ha en kolesterolsenkende effekt.

Jeg liker å lage lapper av bokhvetemel. Disse passer perfekt til panne- eller gryteretter, til wok eller til suppe. Du kan også bruke hel bokhvete eller bokhvetegryn til grøt eller som alternativ til for eksempel ris.

bokhvete_blogg.jpg

Bokhvetelapper

Til fire bokhvetelapper trenger du:
100 g bokhvetemel
1 dl vann
en klype havsalt
et fedd hvitløk 
godt med friske urter 

Bland godt sammen og stek noen minutter på hver side i stekepannen med rapsolje eller smør. Nytes varme!

getty_images.jpg

(Foto: Getty Images)


Del dette:
user_avatar

Kristin Bjørge

Ernæringsrådgiver og gründer av KB Ernæring.

blog comments powered by Disqus

Warning: Unknown: write failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/home/kbernmxp/public_html/files/tmp) in Unknown on line 0