Vannmelonfest

Skrevet av Kristin Bjørge - 05 Jul 2014 Matvarer

Dette innlegget har latt seg vente på. Barna hadde nemlig vannmelonfest samme dag som jeg laget kortreist rabarbrapai. Det begynner å bli noen uker siden. Vel, bedre sent enn aldri. Selv om vi er godt igang med sommeren er det fortsatt sesong for vannmelon. Den hører sommeren til, og er et forfriskende og godt innslag. Den kan spises som den er, brukes i salat, i smoothie eller for eksempel sammen med skinke. Mulighetene er mange.

Vannmelon består av 90% vann og er således svært hydrerende. Perfekt for barn i sommervarmen, som ikke får i seg nok væske. Vannmelon inneholder flere nyttige vitaminer og mineraler, som vitamin A, C og B6, og kalium og magnesium. Den er også rik på betakaroten og lykopen, som beskytter cellene våre og hjelper i forebygging av kreft. Vannmelon bidrar til å styrke immunsystemet og synet vårt, og det sies også at vannmelon har en rensende effekt på kroppen.

2014-05-31_14.21.01.jpg

2014-05-31_14.21.40.jpg

Vi delte en vannmelon i to, og tok ut innmaten i den ene delen. Denne ble brukt som fat. Melonkjøttet delte vi opp i passende biter, og la så i fatet sammen med druer og appelsin. Barna pyntet med «spisepinner», og vips hadde vi en liten vannmelonfest.

Vi laget også vannmelon-smoothie. Denne besto av vannmelon, jordbær og banan, og ble selvfølgelig også pyntet.

2014-05-31_14.38.25.jpg

Neste dag ble resten av vannmelonen spist på kjøkkenbenken. Ja, her er det populært med vannmelon!

2014-06-16_08.27.54.jpg


Del dette:
user_avatar

Kristin Bjørge

Ernæringsrådgiver og gründer av KB Ernæring.

blog comments powered by Disqus