Søtpotet-chips

Skrevet av Kristin Bjørge - 28 Mar 2014 Oppskrifter

Søtpoteten er undervurdert leste jeg her om dagen. Den er kanskje ikke så vanlig på bordet i de norske hjem? Jeg oppdaget søtpoteten noen år tilbake da jeg fikk den servert i en salat. Den har en god og søt smak, og den kan brukes til mye. Den kan bakes, kokes, moses og wokkes. Når det er sagt så er den ikke så ofte på bordet her heller, men av og til finner den veien hit i form av søtpotet-mos eller chips.

Navnet kan forvirre. Søtpoteten er en rotfrukt, men den er ikke i slekt med poteten. Den tilhører vindelfamilien. Søtpoteten er stivelsesrik og søtere enn poteten.

bilde_3_3.JPG

Helsefordeler:

Søtpoteten er proppfull av karotenoider, kraftige antioksidanter som beskytter cellene i kroppen din mot ødeleggelse av frie radikaler. Karotenoider viser seg å være bra for både huden og synet. Det er karotenoidene som gir den oransje fargen. Søtpoteten er særlig rik på betakaroten, som er forstadiet til vitamin A i kroppen. Vitamin A er viktig for normal vekst og for synsprosessen. Søtpoteten inneholder også vitamin C som er en kraftig antioksidant og som også erviktig for dannelse av kollagen. Kollagen er med på å gjøre huden smidig.

Let`s go orange!

Så, over til det gode! Søtpoteten er søt, og jeg synes den egner seg godt som snacks. Hvorfor ikke lage ditt eget «potetgull» - søtpotet-chips. Søtt og salt sammen setter virkelig fart  i smaksløkene, og enda bedre, de er hjemmelaget med godt salt og god olje! Her er oppskriften min:

2 medium søtpoteter
Olivenolje
Himalayasalt
Pepper
Chilikrydder

Sett ovnen på 190 grader. Skrell søtpotetene og skjær i tynne skiver. Jo tynnere jo bedre. Prøv å ha så like skiver som mulig, så steker de likt. Vend skivene i olivenolje og legg dem på stekebrett. Krydre og sett i ovnen. Stekes i ca 30 minutter til kantene er gylne. Vend dem gjerne etter 15 minutter og krydre andre siden også. De blir ikke like sprø som vanlig potetgull, men himmelsk gode. Jeg serverte dette til venninnegjengen med gode tilbakemeldinger!

bilde_2_3.JPG

Har du en oppskrift på sunnere chips eller annet du bruker søtpoteten til må du gjerne dele med oss.

Ønsker dere en riktig god fredag!

Kristin

 


Del dette:
user_avatar

Kristin Bjørge

Ernæringsrådgiver og gründer av KB Ernæring.

blog comments powered by Disqus